Погба иска Солскяер да остане в Юнайтед


Н. Гавазов

Погба иска Солскяер да остане в Юнайтед

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба потвърди, че иска да Оле Гунар Солскяер да бъде назначен за постоянен мениджър на отбора.

Поемайки "червените дяволи“ от ръцете на уволнения Жозе Моуриньо през декември, Солскяер направи впечатляващ скок с тима. Юнайтед достигна до четвъртфиналите на Шампионска лига и са само на две точки от топ 4 на Висшата лига.

Оле успя да трансформира както отбора като цяло, така и отделните му играчи, а Погба е може би най-поразителният пример. 26-годишният французин отбеляза девет гола в 17 мача при Солскяер и сега иска да продължи това сътрудничество през следващия сезон.

"Разбира се, че искаме Солскяер да остане. Ние показваме отлични резултати. Имам отлични отношения с него, а  той има отлични отношения с играчите.

Когато един футболист е щастлив, Солскяер иска доброто емоционално състояние на играча  да се запази. Той познава клуба и всичко свързано с него. Солскяер е щастлив мениджър и това вдъхва доверие във футболистите.

Той ни дава свободата да играем и да се наслаждаваме на играта отново, защото в предишния период, предвид лошите резултати, бяхме лишени от това", заяви Погба.

  Сподели
385