Карагър: Клоп няма да остави Ливърпул заради Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Карагър: Клоп няма да остави Ливърпул заради Байерн Мюнхен

Експертът от  Sky Sports Джейми Карагър е убеден, че мениджърът  Юрген Клоп няма да се откаже от Ливърпул, за да работи в Байерн Мюнхен.

След поражението с 3:1  от Ливърпул, легендата на баварците и на немсия футбол  Франц Бекенбауер заяви, че шампионите на Бундеслигата трябва да се опитат да привлекат Клоп.

Слуховете не за първи път изпращат Юрген в Мюнхен, но Карагър е спокоен в това отношение и вярва, че в този момент "Анфийлд" е идеалното място за Клоп.

"Не съм особено обезпокоен от думите на Франц Бекенбауер, че той е идеален за Бавария. Юрген Клоп имаше само три клуба в треньорската си кариера и нито един от тях не бе сходен с Байерн или Реал Мадрид.

Той винаги е работил в клуб, където има усещането, че се биеш с други клубове. Може би това разкрива най-добрите качества в Юрген Клоп.

Разбира се, няма съмнение, че сега топ клубовете на Европа ще се надяват някога  да получат  Клоп за свой  треньор, но той вече е в топ клуба.

Той е идеален за Ливърпул и на първо място, защото е треньор на топ  ниво. Това не подлежи под съмнение.

Характерът му също е много важен, има страст край тъч-линията, която резонира с феновете на Ливърпул, неговите убеждения извън терена и по начина, по който му харесва да играе футбол.

Той резонира с феновете на съвсем различно ниво. Когато говори, феновете на Ливърпул го слушат. Той говори на техния език и изповядва футбол, който им харесва", заяви  Карагър.

  Сподели
508