Ювентус е готов да приюти Алексис Санчес


Н. Гавазов

Ювентус е готов да приюти Алексис Санчес

Нападателят Алексис Санчес може да напусне  Манчестър Юнайтед, ако се съгласи да се присъедини към Ювентус със значително намаление на заплатата.

Преминавайки към  "червените дяволи" от  Арсенал преди 14 месеца, Санчес получи луксозен договор, при който заплатата му достига 500 хиляди паунда.

Играта, демонстрирана от Алексис, изобщо не съответства на нивото на доходите му. През този сезон 30-годишният чилиец  дори няколко пъти попадна в лазарета  и отбеляза само два гола, включително единствен  в Премиършип.

Санчес се превърна в истинска тежест за Юнайтед и се очаква, че през следващото лято "червените дяволи" ще се опитат да се отърват от Алексис.

Според британски източници, Ювентус е готов да помогне на Санчес да прекъсне английския си кошмар, но миналото лято шампионите от Серия А подписаха Кристиано Роналдо, а неотдавна допълнително натовариха заплатата си с Аарън Рамзи - 400 хиляди лири седмично.

Така, ако Алексис наистина иска да възстанови кариерата си, той ще трябва да значително да намали заплатата си, заради преместване  в Торино. Изборът обещава да бъде труден, защото договорът на Санчес с Манчестър Юнайтед е  до 2022 година.

  Сподели
410