Хески: Предимството в борбата за титлата отново е в Ливърпул


Н. Гавазов

Хески: Предимството в борбата за титлата отново е в Ливърпул

Бившият нападател на Ливърпул Емил Хески вярва, че след победата над Фулъм, предимството в надпреварата за титлата във Висшата лига се е преместило при "червените".

Независимо от нервния край в неделя, Ливърпул успя да грабне победата  срещу аутсайдер с резултат 2:1  и да се върне на върха на Висшата лига.

Сега Манчестър Сити е само на две точки зад мърсисайдци и има мач в ръкава си, но Хески е склонен да смята  бившия си отбор за фаворит в борбата за титлата във Висшата лига.

"Мнозина очакваха Ливърпул да излезе и да вкара пет до шест гола, но Фулъм също е въвлечен в борба, която е като живота и смъртта.

Вероятно те все пак ще изпаднат, но е важно да покажат, че гордостта не е празен звук за тях. Ако постигнат положителен резултат, би било добре за тях и особено за Скот Паркър.

Във футбола винаги има срещи, в които не можете да покажете най-добрата си игра, но трябва да спечелите на всяка цена. Това бе един от тези мачове.

Ливърпул се изкачи на първо място и това е много важен аспект от гледна точка на психологията. Както можете да видите по-рано,  те винаги трябваше да догонват  Манчестър Сити. Сега предимството е на тяхна страна.

Винаги е по-добре, когато вече си взел точките си, отколкото когато трябва да излезеш на терена  и да се бориш за тях.

Манчестър Сити ще се приближи  до следващия си мач, знаейки, че трябва да го спечелят. Те отново ще бъдат под натиск и хайде да видим,  как те ще се справят с този натиск", заяви Хески.

  Сподели
417