Мойс: Кроос щеше да дойде в Юнайтед, ако бях останал


Н. Гавазов

Мойс: Кроос щеше да дойде в Юнайтед, ако бях останал

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че халфът Тони Кроос е можел да се присъедини към "червените дяволи",  ако не е загубил работата си.

Поемайки  Юнайтед от ръцете на Сър Алекс Фъргюсън през лятото на 2013 г., Мойс бе освободен от поста си девет месеца по-късно - клубът дори не изчака края на сезона, за  да прекрати сътрудничеството си с шотландеца.

В същото време Кроос се готвеше  да напусне Байерн Мюнхен заради непреодолими разногласия по новия договор и търсене на спортни успехи на друго място. Мойс е убеден, че Тони щеше избере Юнайтед вместо Реал, ако бе  спасил  работата си.

"По време на този сезон се срещнах с Тони Кроос. Той се съгласи да дойде в Манчестър Юнайтед, а не в Реал. Но някъде по това време загубих работата си, а Тони избра друга опция", каза Мойс.

Дейвид също така поясни, че по време на първия си трансферен прозорец се е опитал да получи крилото Гарет Бейл, който смени Тотнъм с Реал Мадрид.

"В заключителния етап на трансферния прозорец винаги сме вярвали в шансовете си да получим Гарет Бейл. Надявахме се да го разубедим да не отива в Реал Мадрид, защото той вече бе преполовил сделката. Предложихме му повече пари, опитахме се да го съблазним.

Вече имахме готов хеликоптер, за да го докараме", каза още шотландецът.

  Сподели
415