Ван Дайк: Ще си поговоря с Бабел


Н. Гавазов

Ван Дайк: Ще си поговоря с Бабел

Защитникът на Ливърпул Върджил Ван Дайк се пошегува, че ще разговаря със своя съотборник в холандския национален отбор Райън Бабел, който го принуди да допусне грешка в мача с Фулъм през уикенда.

Напомняме, че Бабел даде интервю в навечерието на срещата  с "червените", в което каза, че познава слабото място на Ван Дайк. Нападателят подчерта, че Върджил е най-добрият играч във Висшата лига на Англия, но обеща да се възползва от това, че познава съотборника си от холандския национален отбор.  

Интересното е, че звездата на Фулъм и бивш играч на Ливърпул подкрепи думите си с дела и възползвайки се от недоразумението между  Върджил и вратаря Алисон, Райън изравни резултата в мача и осигури на Ливърпул изключително труден край за мача.

В крайна сметка мърсисайдци спечелиха с 2:1 и оглавиха класирането във Висшата лига на Англия, но Ван Дайк е запомнил думите на Бабел.

"Райън е страхотен играч и той е много важен за нашия отбор. Радвам се, че е при нас. Голът? Естествено, аз малко се ядосах когато той вкара, защото загубихме възможността да проведем сух мач. Ще си поговоря с него в националния отбор.

Имаме чудесно настроение в съблекалнята. Естествено, за нас беше много важно да спечелим и да вземем трите точки, така че сме доволни, че успяхме да го направим", заяви Ван Дайк.

  Сподели
507