Карик: При Солскяер има същите принципи както Сър Алекс


Н. Гавазов

Карик: При Солскяер има същите принципи както Сър Алекс

Асистент-мениджърът  на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик заяви, че Оле Гунар Сослкяер споделя същите принципи като Сър Алекс Фъргюсън.

От пристигането на Солсяер  на мениджърския мостик  през декември, по-старите фенове с Юнайтед започнаха с носталгия да си спомнят за миналите времена.  Оле "дяволите" да играят така, както отборът играеше с него в състава си.  

Карик, който знае от първа ръка за времето на великия Сър Фъргюсън, и освен това има достъп до съблекалнята, също забелязва тези паралели.

"Те със Сър Алекс имат едни и същи принципи. Отборните разговори на Оле се свеждат до необходимостта да се работи усилено. Той се опитва да го представи на всички.  Това е стилът на нашия клуб, това е ДНК-то на Манчестър Юнайтед: зрелищна и позитивна игра, която носи победа. Игра, в която поемате рискове.  

На първо място е работната етика и скромността. Стилът на Юнайтед  не означава, че сме по-добри от вас, това означава, че просто трябва да работим по-усилено. Най-добрите отбори на Юнайтед винаги са били колективи  с невероятна работна етика", заяви Карик.

  Сподели
381