Сър Алекс: Бербатов бе изкупителната жертва през миналия сезон


Н. Гавазов

Сър Алекс: Бербатов бе изкупителната  жертва през миналия сезон

Сър Алекс Фъргюсън призна, че за него не е било изненада, ако Димитът Бербатов се бе отказал от Манчестър Юнайтед през миналия сезон. В момента нападателят се радва на най-добрия си старт с червената фланелка, след като отбеляза четири гола в пет мача и по-важното е, че феновете на „червените дяволи" го виждат като добра алтернатива на голмайстора от миналия сезон Уейн Рууни.

Не бе далеч времето обаче, когато българинът, който бе закупен за 30,75 милиона паунда от Тотнъм търпеше критики отвсякъде за това, че не вкарва голове, а Сър Алекс се чудеше, дали Бербо е щастлив да бъде „изкупителна жертва". Сега обаче, след проблемите с Рууни бившия капитан на националния отбор на България пое изцяло функциите на голмайстор на тима и надеждите в първенството се свързват с него.

„Много съм впечатлен от начина по който Берба играе. През миналия сезон бяха задавани много въпроси за него и той бе превърнат в изкупителна жертва, за да стигне до точката, да се откаже от Юнайтед. Аз не бих се изненадал ако го бе направил. Усещам, че е имало моменти когато вътрешно се е борил с това си намерение, но сега всичко е добре при него", заяви Сър Алекс пред журналисти.

 

  Сподели
154