Клоп: Не претендирам, че ще ме помнят след 50 г.


Н. Гавазов

Клоп: Не претендирам, че ще ме помнят след 50 г.

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп каза, че му е безразлично,  дали за пребиваването му в клуба ще се съди по броя на спечелените трофеи.

Напредъкът на Клоп по време на работата му на "Анфийлд"  е неоспорим: след като достигнаха финала на Шампионска лига през миналия сезон, "червените" вече достигнаха до четвъртфиналите на турнира през тази кампания, отстранявайки Байерн Мюнхен по забележителен начин, а освен това се борят за титлата във Висшата лига.

Клоп все още чака първия си трофей начело на Ливърпул, но това не е това, което интересува Юрген и това, което го прави щастлив.

"Не можете да си представите колко ми е безинтересно това. Никога не съм мислил така. Моята работа е да помогна на отбора да бъде възможно най-успешен. Не претендирам за това да бъда запомнен след 50 години. Отсъствието на трофеи - това не е натиск, а само възможност. Обичам това, което правя. Мисля, че имам страхотен отбор и това е всичко, от което се нуждая, за да бъда щастлив.

Уважавам, колко голямо е желанието на всички хора и играчи и наистина искам да бъда част от него. Мога да бъда част от тази мечта. Но в крайна сметка, това не е за мен, а за хората. Не ме интересува как ще бъда съден. Само Бог ще ме съди веднъж, и това е единственото нещо, което ме интересува. Думите на другите хора не ме интересуват изобщо", заяви Клоп.

  Сподели
412