Сане не подписва със Сити заради майка си


Н. Гавазов

Сане не подписва със Сити заради майка си

Пречка за Манчестър Сити да подпише нов договор с Лерой Сане  е майката на крилото, съобщават британски източници.

Както е известно, "гражданите" се опитват да се споразумеят със Сане за разширяване на сътрудничеството още от миналото лято, но всичко е напразно. Настоящият договор на Лерой изтича през 2021 година и на "Етихад" не желаят да започнат  новия сезон с този нерешен въпрос, но към момента немският национал не дава никакви индикации, че ще сложи подписа си под нов контракт

Оказва се, че причина за това поведение на футболиста е неговата майка Реджина Вебер, която е бронзов медалист от  Олимпийските игри 1984 по художествена гимнастика като част от германския национален отбор. Вебер не желае да прави отстъпки.

Интересното е, че официален представител на интересите на Лерой е баща му Сюлейман Сане, който е  бивш нападател на националния отбор на Сенегал.

И Лерой, и баща му са отворени за нова сделка, но и двамата се намират под силното влияние на Вебер, която остава непреклонна към предложението на "гражданите". Липсва информация за какво точно става дума, но се предполага, че бившата гимнастичка настоява за по-големи финансови облаги за нейния син, включително и включване на освобождаваща клауза в новото споразумение между страните - нещо, което не е практика на английските клубове.

Впрочем, на "Етихад" не са загубили надежда за постигане на компромис, с оглед на това, че Лерой и Сюлейман са отворени за новата сделка и единственото препятствие е само майката на футболиста.

  Сподели
442