Юнайтед не е готов да направи Де Хеа най-заплатен в клуба


Н. Гавазов

Юнайтед не е готов да направи Де Хеа най-заплатен в клуба

Манчестър Юнайтед заема твърда позиция в преговорите с Давид Де Хеа и отказва да направи испанския вратар най-заплатеният футболист

Както е известно, преговорите с Де Хеа за нова сделка се провеждат в продължение на няколко месеца, а по-рано този сезон клубът беше принуден да използва възможността си автоматично да удължи сегашния договор на Давид с 12 месеца до юни 2020 г.

28-годишният играч на испанския национален отбор е склонен да удължи престоя си на  "Олд Трафорд", но иска червените дяволи да потвърдят неговия статут на лидер в отбора и един от най-добрите вратари в света с нов договор.

Де Хеа резонно доказва, че носи повече ползи на отбора, отколкото нападателя Алексис Санчес, чиято седмична заплата е 400-500 хиляди паунда, в зависимост от бонусите.

Въпреки това, сега става ясно, че Юнайтед не желае  да плаща на Де Хеа толкова, колкото на Санчес. Клубът е готов само на това да направи Давид най-заплатеният вратар в света със заплата от 350 000 паунда на седмица.

Досега Де Хеа не се съгласява с предложените условия, а в Юнайтед вече се страхуват, че клубът ще бъде принуден да продаде Давид, ако вратарят не спре апетитите си.

Също така на  "Олд Трафорд“ вече има  опасения, че тази ситуация ще се отрази негативно върху формата на стража.

  Сподели
604