Реал Мадрид се обърна към Челси за Еден Азар


Н. Гавазов

Реал Мадрид се обърна към Челси за Еден Азар

Реал Мадрид вече се обърна към Челси за покупката на плеймейкър Еден Азар, което съвпадна с връщането на идола на белгиеца Зинедин Зидан на поста старши- треньор на Кралския клуб.

Изморявайки се да гледа страданията на клуба, който той напусна няколко дни след миналогодишния успешен финал в Шампионска лига срещу Ливърпул, Зидан се съгласи да възстанови изгорелите мостове с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.

Легендарният французин получи договор на "Сантяго Бернабеу" до 2022 г., а също така и пълна власт върху трансферната политика, както и някои гаранции за бюджета за трансфери за следващото лято. Според различни източници, главна трансферна цел на Зизу е опорният халф на Челси Нголо Канте, но най-вероятно първа значителна покупка на Зидан след това завръщане може да бъде Азар.

Според източника, точно преди завръщането на Зинедин, Реал Мадрид се е обърнал към Челси за условията на евентуален летен трансфер на Еден, който след края на този сезон ще има само 12 месеца по своя договор.

Сега, както се очаква, Азар ще информира "сините", че няма да подпише нов договор, въпреки предложените 300 хиляди паунда седмично и ще поиска да работи със Зидан, към когото никога не е криел възхищението си. Изтичащият договор на Еден просто няма да остави на Челси избор - "сините" едва ли ще се решат да загубят без пари своето бижу само след година. Въпреки това, лондончани ще се опитат да спечелят 100 милиона паунда за звездата си, което е оптимална цена за белгиеца, с оглед на изтичащия му договор. Много по-реална изглежда сума от около 50-70 милиона паунда.

"Стамфорд Бридж" все още се надява, че обжалването пред Спортния арбитражен съд ще им помогне поне да отложат влизането в сила на забраната на ФИФА за регистриране на играчи и да похарчат парите от продажбата на Азар. Но дори и да не се случи това, през следващото лято Кристиан Пулишич ще се присъедини към "сините“, играейки на позицията на Еден.

  Сподели
410