Клоп не разбира, защо Ливърпул играе с Бърнли в неделя


Н. Гавазов

Клоп не разбира, защо Ливърпул играе с Бърнли в неделя

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп е недоволен, че неговият отбор трябва да играе с Бърнли в неделя - само три дни преди битката с Байерн Мюнхен в Шампионска лига.

Ако "червените" искат да останат в шампионската надпревара в Премиършип, те не могат да си позволят да се откажат от Бърнли - това задължава победата на Манчестър Сити над Уофорд, която дойде предишния ден и увеличи дистанцията на 4 точки в полза на "гражданите".

Въпреки това, Клоп ще трябва да счупи главата си над това, как правилно да  разпредели силите, защото в сряда вечер Ливърпул  ще играе в Мюнхен с Байерн. Юрген не търси извинения, но очевидно е разстроен, че Висшата лига поставя интересите на телевизията по-горе от тези на клубовете.

"Не мисля, че някой в ​​ръководството на Висшата лига мисли за това. Те просто не се интересуват.

Разбира се, има разлика, ако играете в събота или неделя. Ако имахме три дни почивка, ще имаме възстановителен урок в неделя сутрин, в понеделник - лека тренировка, във вторник - пълноценна тренировка, а в сряда ще играем.

Но мачът е в неделя, така че в понеделник имаме възстановяване, а във вторник ще се опитаме да направим някаква тренировка. Обикновено тренирате на стадиона, а там е невъзможно да се направи нищо - просто размятате  краката си. Това е различна ситуация.

Поради тази причина ще трябва да постъпим  по различен начин и да проведем тренировка във вторник сутринта тук. Но това ще бъде само на втория ден след мача и не е възможно всеки да бъде в перфектна форма.

Хората смятат, че търсим извинения, но това не е така. Ние приемаме тази ситуация, но някои хора трябва да мислят за това. Някой, който взема решения.

Не разбирам напълно защо играем с Бърнли в неделя на обяд, а не в 15 часа в събота. Попитайте ВТ (телевизионен канал, който ще показва мача от "Анфийлд" в ефира)", заяви Клоп.

  Сподели
451