Гуардиола: Победата над Уотфорд не е късмет


Н. Гавазов

Гуардиола: Победата над Уотфорд не е късмет

Мениджърът  на Манчестър Сити  Хосеп Гуардиола каза, че победата на отбора му над Уотфорд с резултат 3: 1 не е плод на късмет.

Цялото първо полувреме  на домакинския двубой срещу Уотфорд се превърна за хората на испанския специалист в празно почукване на затворена врата. "Гражданите" нямаха идеи в атака и не представиха нищо, с което да изненадат съперника си. Резултатът след почивката обаче бе открит с помощта на случайността - избивайки топката,  защитникът на Уотфорд  Дарил Янмат ликвидира положението на засада, в което се намираше Рахим Стърлинг, след което англичанинът вкара.

След това Стерлинг се отличи още два пъти, а гостите успяха да отговорят само с престижно попадение. Според Гуардиола, с играта си Сити е доказал, че резултатът е абсолютно логичен.

"Това е краят на сезона, така че всеки мач е важен. Чакахме три месеца, за да сме на върха, а сега трябва да се опитаме да спечелим нашите мачове. Съжалявам, ако имаше засада при първия гол, но заслужавахме да спечелим. Нашият опонент отиде в  Ливърпул и се опита да пресира, но тук те играха 11 човека в собственото си наказателно поле. Нямаше свободно място в буквалния смисъл на думата, но успяхме да създадем много шансове и заслужено спечелихме.

Резултатът не е плод на  късмет. Ние спечелихме, защото бяхме по-добри - много по-добри от съперника. Много хора работят тук, за да достигнат нивото от миналия сезон, и ако успеят, това ще стане чрез упорит труд, а не чрез късмет.

Ние вкарахме втория гол много бързо след първия и това направи живота по-лесен за нас, но накрая те започнаха да печелят единоборствата след дълги подавания на топката. Може би Трой Дийни е най-добрият играч по задържане на топката, но дори и в такива ситуации проведохме  две или три контраатаки, които можеха да завършат с голове", заяви Гуардиола.  

  Сподели
560