Ливърпул заставил Висшата лига да провери финансите на Сити


Н. Гавазов

Ливърпул заставил Висшата лига да провери финансите на Сити

Ливърпул е сред клубовете, чийто натиск е принудил Премиършип да започне свое собствено разследване за евентуални финансови нередности от страна на Манчестър Сити.

Напомняме, че тази седмица, на първо място, УЕФА обяви началото на разследване на шампионите на Висшата лига, след като  немското списание Spiegel направи няколко сериозни разкрития и обвинения в нарушения на правилата за финансовия феърплей, основани на хакната  кореспонденция на служители на "гражданите".

А след това своя проверка започна и  Висшата лига, която потвърди това с официално изявление.

Според Daily Mail и The Telegraph най-малко 12 клуба от топ английската дивизия са се обърнали към ръководството на Висшата лига с изискването да бъде проверен Сити за евентуални финансови измами.

На първо място и най-активни в търсенето на справедливост са Ливърпул и Кристал Палас, чиито американските собственици са свикнали, че финансовата прозрачност е основен принцип за цялостния успех в спорта.

"Нямам какво да кажа за това. Доколкото разбирам, в момента се води разследване. Ако намерят нещо, мога да го коментирам. Ако не, това ще е само проверка.

Като цяло,  аз вярвам в правилата. Конкуренцията трябва да бъде справедлива. Нямам представа дали Сити е направил нещо нередно, и това е всичко, което мога да ви кажа", заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

  Сподели
532