ФА разследва трансфера на Кристенсен, сътресения очакват Челси


Н. Гавазов

ФА разследва трансфера на Кристенсен, сътресения очакват Челси

Футболната асоциация (ФА) започна разследване на твърденията в датската преса срещу Челси относно трансфера на защитник Андреас Кристенсен от Брьондби през 2012 година.

Още през ноември вестник Politiken публикува материали за това, че точно в деня, когато "сините" подписаха с  Кристенсен, бащата на играча Стен си е намерил работа в лондонския клуб като скаут.

Тези "консултантски услуги" от страна на Кристенсен-старши са стрували на Челси по £ 11,400 на седмица, плюс данъци. Като цяло, бащата на Андреас е получил 650 000 паунда. Интересното е, че по същото време новоизпеченият скаут на Челси е запазил основната си работа – треньор на вратарите на Брьондби. В рамките на трудовия си договор Стен е посетил няколко пъти Острова и няколко пъти е напускал Дания, но само на почивка. Очевидно е, че задълженията му на скаут са били фиктивни, с цел прикриване на подкуп, осъществен на млад футболист. Това е абсолютно забранено от правилата на Футболната асоциация и на ФИФА.

Напомняме, че по-рано за подобни провинения Ливърпул и Евертън бяха наказани с глоби и трансферен бан. Това нарушение не е първо за Челси и сега опасенията в клуба са, че клубът може да бъде наказан с по-голяма глоба и по-продължителен трансферен бан, който не е известно как ще бъде изконсумиран, след като ФИФА забрани на Челси да регистрира нови играчи за два трансферни прозореца. Ако клубът получи наказание от нова забрана в рамките на два трансферни прозореца и това бъде добавено към санкцията на ФИФА, тогава Челси няма да може да купува нови футболисти в следващите две години, което може да доведе до големи сътресения не само в клуба, но и в отбора.

  Сподели
499