Клоп: Така трябва да изглежда футболът


Н. Гавазов

Клоп: Така трябва да изглежда футболът

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че в победния мач срещу Уотфорд, неговият отбор е дал пример за това как трябва да изгледа футболът. показа примерния футбол.

Въпреки дишането на Манчестър Сити в гърба, "червените" не показаха никакви признаци на нервност и победиха Уотфорд  у  дома с резултат 5: 0.

Клоп е  много доволен от играта на футболистите си и се надява това по-често да вижда подобно нещо.

"Това беше точно това, което искахме. Когато спечелите с 5:0, трябва да признаете, че всички играят на наистина високо ниво. Въпреки това, аз все още трябва да кажа, че и двамата ни централни защитници действаха  по невероятен начин, вратарят направи две невероятни спасявания  и това с оглед на умението на противника.

Особено добре се получиха подаванията по фланговете, но изборът на позиция в наказателното поле, играта с глава,  желанието и спокойствието - всичко това беше на  ред. Много съм щастлив за момчетата, защото те го заслужават. Направихме равни с Байерн и Юнайтед и всички започнаха да казват неща, които не разбирам.

Искаме да играем по този начин всеки ден. Понякога е възможно, понякога не, но трябва да останете стабилни. Момчетата винаги са били стабилни и не забавят темпото. Това е добър пример за това как трябва да изглежда футболът. Хайде да се ​​опитаме да играем по-често така", заяви Клоп.

  Сподели
397