Солскяер: Не помня положение на Ливърпул


Н. Гавазов

Солскяер: Не помня положение на Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Юнайтед  Оле Гунар Солскяер  оцени играта на отбора си срещу Ливърпул, предвид обстоятелствата, възникнали в хода на двубоя.

През този уикенд "червените дяволи" бяха залети с вълна от кадрови проблеми. Всичко започна още вчера, когато по време на тренировка се контузи полузащитникът Неманя Матич.

Днес, по време на първата половина на домакинския мач с Ливърпул,  Оле направи три принудителни замени, губейки с травми Андер Ерера, Хуан Мата и Джеси Лингард.  Отделно от това Маркус Рашфорд имаше здравословни проблеми, като  англичанинът издържа до последния съдийски сигнал, но не игра с пълен капацитет.

Всички тези проблеми не попречиха на Юнайтед да покаже приличен контраатакуващ футбол и най-важното - да задържи страховитото нападение на съперника.

Всичко това радва Солскяер.

"Всичко, което можеше да се обърка, се обърка през първата половина. Четирима от нашите играчи бяха контузени, а Маркус Рашфорд трябваше да остане на терена. Изглеждаше, че това ще бъде дълъг ден за нас.  

Не мога да си спомня поне едно положение на Ливърпул. Въпреки факта, че те притежаваха топката, Давид де Хеа нямаше нито едно спасяване.

Скот Мактоминей игра великолепно. Когато те се нуждаят от гол, но вадят  Мохамед Салах от терена, това показва, че Люк Шоу е провел добър мач", заяви Солскяер.

  Сподели
485