Манчестър Сити дал подкуп на агента на Санчо


Н. Гавазов

Манчестър  Сити дал подкуп на агента на Санчо

Манчестър Сити бе обвинен, че е дал подкуп от 200 000 паунда на агента Джейдън Санчо, когато крилото премина при   "гражданите“ от   Уотфорд през 2015 година.

Навремето 14-годишното момче пристигна в Сити по официална сделка на стойност 150 хил. паунда, преди през август 2017 г. да бъде продаден на Борусия Дортмунд за 7 млн. паунда.

Вчера  немското издание Der Spiegel публикува материал за Санчо, базиран на информация от Football Leaks. В статията се казва, че преходът на Санчо към "Сити" преди четири години е станал  възможен чрез подкупване на агента на играча.

Твърди се, че след трансфера на Санчо агент  Емек  Обаси е получил работа в Сити като скаут за таланти  в Централна и Южна Америка. Всъщност този договор от 200 хил. паунда е обикновен подкуп, защото Обаси не е работил и една минута на длъжността, на която е бил назначен. .

Напомняме, че правилата на Висшата лига и ФИФА забраняват на агентите да представляват интересите на играчи  до 16-годишна възраст, както и да получават комисионна за трансфери на юноши.

  Сподели
108