Евертън ще плати 4 милиона за Марко Силва


Н. Гавазов

Евертън ще плати 4 милиона за Марко Силва

Евертън най-накрая постигна компромис с Уотфорд в спора за мениджъра  Марко  Силва и сега ще плати на "стършелите"  около 4 милиона паунда като компенсация.

Напомняме, че Евертън по всякакъв начин се опита  да привлече Силва от Уотфорд  в началото на миналия сезон, когато реши да уволни  Роналд Куман, заради което "стършелите" дори подадоха официална жалба до Висшата лига. "Карамелите" очевидно завъртяха главата на португалския специалист и той, след като загуби контрол над ситуацията, бе уволнен от клуба от "Викаридж Роуд"  през януари 2018 година.

След края на миналия сезон Силва безпрепятствено оглави  Евертън, но Уотфорд не престана да иска удовлетворение за  опитите на мърсисайдци да се свържат  с Марко, заобикаляйки правилата.

В крайна сметка двата клуба успяха самостоятелно да разрешат този спор, без участието на независим съдия в лицето на Висшата лига, което можеше да доведе до сериозни санкции за Евертън.

Според The ​​Telegraph, Уотфорд се е съгласил да забрави предишните обиди срещу обезщетение от 4 милиона паунда. Този  конфликт вече може да се счита за уреден.

  Сподели
436