Гуардиола иска промяна на отношението към Ливърпул


Н. Гавазов

Гуардиола иска промяна на отношението към Ливърпул

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е убеден, че е дошло времето за промяна на отношението на хората към Ливърпул.

Възползвайки се от равенствата на мърсисайдци  срещу Лестър и Уест Хем, миналогодишният шампион успя да изпревари отбора на Юрген Клоп в класирането на Висшата лига.

Като се има в предвид предишния опит и впечатляващата дълбочина на състава, Сити се възприема от мнозина като фаворит в шампионската надпревара, въпреки че Ливърпул все още има мач в резерв. Гуардиола е на мнение, че е време обществеността да промени отношението си към "червените".

"Прегледах нашите мачове срещу Ливърпул в Шампионската лига миналия сезон и бяхме много добри. Малко съжалявам. Хората казват, че нашето поражение е 5:1 в сумата от два мача, те са шокирани, но това е Ливърпул, приятели.

Изненадан съм, когато хората казват, че спечелването на Висшата лига ще бъде невероятен ход за Ливърпул. Та това е Ливърпул! Те имат невероятни трофеи в килера си.

Що се отнася до нас, ние сме доволни да участваме в борбата всеки сезон и да се състезаваме с тях - особено през последните два сезона", заяви Гуардиола.

  Сподели
383