Сиймън: Челси да покани Венгер


Н. Гавазов

Сиймън: Челси да покани Венгер

Бившият вратар на Арсенал и националния отбор на Англия Дейвид Сиймън препоръча  на Челси да помисли за покана към Арсен Венгер, който е бивш ментор на "артилеристите".

Според слуховете, неделният финал в Купата на Лигата срещу Манчестър Сити може да предреши  съдбата на мениджъра на Челси Маурицио Сари, чието място вече се свързва със  Зинедин Зидан и Франк Лампард.

Въпреки това, Сиймън е убеден, че "сините" си струва да обърнат внимание на Венгер, който търси ново предизвикателство след 22 сезона работа в Арсенал.

"Да, той може да бъде следващият мениджър на Челси. Изглежда, че скоро ще има свободно място. Всичко зависи от следващите три мача.

Той забележително работи тук и забележително се е трудил навсякъде, защото е страхотен треньор.

Той винаги казваше, че няма да се върне във Висшата лига заради любовта си към Арсенал. Каза, че ще му бъде неспокойно на душата от евентуална конкуренция с Арсенал, но времето е най-доброто лекарство и сега той трябва да помисли: "Искам да се върна, за да докажа на някои хора, че грешат по отношение на мен".

По мое мнение, той получи несправедливо отношение през  последните години на работата си в Арсенал, много критики към него не бяха заслужени. Ще се радвам да го видя да се върне във Висшата лига, но не мисля, че това ще се случи", заяви Сиймън.

  Сподели
463