Венгер: Йозил се оказа в зоната на комфорта


Н. Гавазов

Венгер: Йозил се оказа в зоната на комфорта

Бившият кормчия на Арсенал Арсен Венгер вярва, че полузащитникът Месут Йозил се е озовал  в зоната за комфорта след подписването на нов договор през януари 2018 година.

Преди година Венгер успя да предотврати напускането на Йозила като свободен агент в края на сезона, но сега клубът трябва да плаща на Месут по 350 000 паунда седмично.

През този сезон обаче немецът изпадна от сметките на Унай Емери, който замени Венгер на мениджърския мостик и се отчете само с една поява  в стартовия състав от  Boxing Day.

Според Венгер, Арсенал с новата сделка  се е опитал  да защити стойността на играча, а иначе не е имало никакви гаранции, че Йозил ще се старае с всички сили.  

"Струва ми се, че обикновено срокът на договора не е свързан с избора на състава  за мачовете. Но понякога има специални случаи.

Сега, в повечето случаи, когато подпишем играч в продължение на пет години, ще придобием добър играч за тези пет години. Но това не означава, че през всичките пет години те ще тренират усилено и ще играят най-добрия си футбол. Защото те могат да бъдат в своят зона на комфорта.

Той има договор, но проблемът е, че трябва да похарчиш 100 милиона паунда, ако искаш да купиш друг такъв играч. Задачата за поддържане на стойността на играча - а това не е само до Йозил - показва как това работи във футбола.

За да си купите играч от най-високо ниво, имате нужда от 100 милиона паунда. Следователно, решението ви се свежда до избора или отново да подпишете с такъв играч, който не ни струва нищо, или да намерите повече пари, за да купите нов", заяви Венгер.

  Сподели
658