Гигс: Ван Гаал каза, че ще ми отстъпи мястото си след три години


Н. Гавазов

Гигс: Ван Гаал каза, че ще ми отстъпи мястото си след три години

Легендата  на Манчестър Юнайтед  Райън Гигс призна, че бившият мениджър на “червените дяволи" Луис Ван Гаал е планирал  да го направи свой наследник на “Олд Трафорд".

След като завърши кариерата си на футболист през 2013 година, Гигс  започна да асистира на  Дейвид Мойс, който не се задържа в Юнайтед и един сезон.

В същото време Райън остана в клуба, след като Мойес беше уволнен, а през следващите две години бе  асистент на Ван Гаал. Според сегашния  наставник на националния отбор на Уелс,  ръководството на Юнайтед не му е дало никакви гаранции за позицията на мениджър на тима, но Луис го е виждал като свой  наследник.

"Не, клубът не ми обеща нищо. По-скоро това бе  озвучено от Луис. Вие познавате Луис. Той каза на Ед Удуърд: "Ще работя като мениджър  в продължение на три години и след това ще отстъпя  мястото си на Райън. Типичният Луис.

Никой и никога не ми е давал никакви обещания. Не мисля, че бях готов за тази работа, когато приключих да играя, но след период на работа с Луис, аз се чувствах повече от готов. Знам, за Юнайтед нищо не се случи от това, но за мен Луис беше страхотен, защото той бе  мой учител", заяви Гигс.

  Сподели
390