Саул стана цел номер едно за Манчестър Сити


Н. Гавазов

Саул стана цел номер едно за Манчестър Сити

Полузащитникът на Атлетико Саул Нигес стана цел номер едно на Манчестър Сити за наследник на Фернандиньо.

Вече  няколко трансферни прозореца подред "гражданите" се опитват да намерят играч, който в бъдеще може да замени Фернандиньо. През следващото лято Сити задължително трябва  да купи такъв футболист - просто е невъзможно да се отлага този въпрос, защото през май бразилецът ще бъде на 34 години.

През последните месеци много дефанзивни  полузащитници бяха свързвани с "Етихад", включително Рубен Невеш от Улвърхамптън и Танги Дембеле от Лион, но сега става ясно, че начело на списъка с трансферните цели на Сити се намира 24-годишният Нигес.  

В Мадрид Саул все още има две пълни години по договора, който предвижда фиксирана компенсация от 130 милиона паунда. Естествено, такава цена е прекомерна, дори и за един мощен клуб какъвто е този от "Етихад".

В Сити обаче са оптимисти за шансовете си да получа играча от испанския национален отбор, макар и да  разбират, че все още ще трябва да актуализират своя трансферен рекорд, който бе  поставен през миналото лято, купувайки Риад Марез от Лестър за 60 милиона паунда.

Според публикацията, шампионите на Висшата лига са започнали  да следят  Саул в края на последната календарна година. На "Етихад" се надяват, че Нигес ще прояви интерес към това да работи със своя сънародник Хосеп Гуардиола, което би би опростило процеса на преговорите с Атлетико за размера на компенсацията.

  Сподели
445