Гуардиола: Грешка е да мислиш, че отборът ти е по-добър от другия


Н. Гавазов

Гуардиола: Грешка е да мислиш, че отборът ти е по-добър от другия

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира победата над Нюпорт Каунти с 4:1 в мач от 1/8 - финалите на ФА Къп.

"Това бе  наистина трудна среща. Открихме резултата и вярвахме, че работата е свършена, но след това опонентът вкара. Фил Фоден стана автор на фантастичен гол. Играчите от  Нюпорт ни показаха колко невероятни са те, за което заслужават голям комплимент.

В първите 20 минути едва успяхме да се справим техните центрирания и дълги топки. В това противникът  е много по-добър от нас. През последните 20 минути взехме играта в собствените си ръце и головете  ни помогнаха да спечелим.

Домакините бяха невероятни. След като спечелих тук, аз разбрах английския футбол по-добре от всякога. В такива ситуации е много лесно да се излети от Купата. Те използваха това, в което ни превъзхождаха. Затова съм толкова доволен от начина, по който играхме днес на този стадион.

Манчестър Сити участва в четири турнира и всяка среща е различна. Първо играеш с отбора от четвърта дивизия, а след това ти предстои мач в Шампионска лига. Нужно е да се адаптираш и да промениш мисленето.

Голяма грешка е да повярваш, че отборът ти е по-добър от другия. Например, Манчестър Юнайтед бе хвален повече от ПСЖ, но видяхте какво се случи. Трябва да запазите спокойствие и да се подготвите добре", заяви Гуардиола.

  Сподели
425