Йозил не е заинтересован от напускане на Арсенал


Н. Гавазов

Йозил не е заинтересован от напускане на Арсенал

Въпреки кризата в отношенията с мениджъра  Унай Емери и с ръководството на Арсенал, халфът Месут Йозил няма да напусне клуба.

Година след подписването на новия договор Йозил се превърна в не просто тежест, но и недостъпен лукс за Арсенал.

Заплата на немеца от  350 хиляди паунда на седмица е значителна тежест за бюджета на клуба, който вече две години не може да се върне в Шампионска лига, както и пречка за удължаване на договорите със съществуващи играчи и привличане на новодошли.

Мениджърът на тима Унай Емери по всякакъв начин се опитва да тласне 30-годишния Месут към напускане на  "Емирейтс", след като постоянно игнорира най-скъпия си футболист и не го включва в заявките за мачовете на отбора. Унай не взе немеца даже за пътуването за Борисов в Лига Европа, въпреки че полузащитникът тренира с общата група.  

Според Daily Mirror, Арсенал е отворен за различни опции - само за да се отърве от Йозил. В идеалния случай "артилеристите" биха предпочели незабавно да продадат Месут, но босовете са готови да мислят за това да го пуснат под наем със  субсидиране на част от заплатата.

Йозил обаче ще разочарова и клубните босове, и Емери. футболистът се чувства добре в Арсенал и не желае да напусне клуба, с който има договор до 2021 г.

В същото време други източници твърдят, че ПСЖ се е опитал да наеме Месут през януари, но футболистът е отказал трансфер.

30-годишният Йозил пристигна  в Арсенал през 2013 г. от Реал Мадрид. Трансферът възлизаше  на 47 млн. евро, като през този сезон той участва в 14 мача от шампионата на Англия, в които отбеляза два гола и даде една асистенция.

  Сподели
346