Стейли продължава да иска да купи Нюкасъл


Н. Гавазов

Стейли продължава да иска да купи Нюкасъл

Финансистът  Аманда Стейли заяви, че представяният от нея инвестиционнен фонд PCP Capital Partners от Обединените арабски емирства все още се интересува от покупката на клуб от  Висшата лига, включително Нюкасъл.

Стейли влезе в диалог със собственика на Нюкасъл Майк Ашли още през 2017 г., но много месеци преговори не се увенчаха  с нищо и в края на краищата бяха приключени.

Ако "свраките“ гарантират удължаване  на пребиваването си  във Висшата лига, това може да е причината за възобновяването на преговорите, но Нюкасъл не е единственият клуб, който представлява интерес за арабските инвеститори.

"Ние сме големи фенове на Нюкасъл, големи фенове на техния отбор. Нямаме проблеми с г-н Ашли, всичко това са  празни думи. Този клуб все още е интересен за нас, те имат страхотни почитатели, но ние гледаме и други клубове.

Много съм увлечена по  футбола, но сме разумни хора, които инвестират парите на другите хора. Разбира се, ние сме готови да инвестираме нашия капитал, но има финансови правила - всички футболни клубове трябва да са финансово стабилни.

Чувствам голяма гордост за Манчестър Сити. Но няма да създадем друг Манчестър Сити, ако говорим за нивото на инвестициите в играчите.

Но в Манчестър Сити ми харесва колко добре са инвестирали в Манчестър, в техния район. Това е наистина важно. Бихме искали да го повторим някъде", заяви Стейли.

  Сподели
524