Хюпия е убеден, че Ливърпул може да спечели ШЛ и ВЛ


Н. Гавазов

Хюпия е убеден, че Ливърпул може да спечели ШЛ и ВЛ

Бившият капитан на Ливърпул Сами Хюпия  вярва, че "червените" са в състояние да спечелят Висшата лига и Шампионска  лига този сезон.

Както е известно, мърсисайдци получиха около десет дни за подготовка за първия мач от 1/8 - финалите на Шампионска  лига срещу Байерн, след като отборът не е обременен от участие във вътрешните турнири за Купите.

Съществува мнение, че "червените" трябва да жертват Шампионска лига, за да увеличат своите шансове за спечелване на първа шампионска титла през последните 29 години.  Хюпия обаче иска колективът на Юрге Клоп да успее и на двата фронта.

"Стигнахме финал в миналогодишното издание на Шампионска лига, така че настройката за отбора трябва да бъде крачка напред.

Направихме няколко страхотни покупки през  миналото лято и отборът  изглежда още по-силен. Няма причина, поради която този път да не можем да стигнем чак до края.

Само защото Ливърпул се представя толкова добре в Премиършип не означава, че Шампионска  лига става все по-маловажна.

Ще бъде трудно, но е възможно. Трябва да продължим да се борим за двата трофея, стига да е възможно. Това е и  по-интересно за феновете. Това е, което искат - да видят отбора си да спечели двата най-големи трофея", заяви Хюпия.

  Сподели
572