Наби Кейта примамва Вернер в Ливърпул


Н. Гавазов

Наби Кейта примамва Вернер в Ливърпул

Полузащитникът на Ливърпул Наби Кейта призова нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер да го последва на "Анфийлд".

През лятото на 2016 г. Кейта и Вернер едновременно се присъединиха към РБ Лайпциг и помогнаха на "биковете“ да заявят за себе си  не само в Германия, но и на европейската арена.

След това Наби реши да направи крачка напред в кариерата си и се присъедини към Ливърпул миналото лято. И макар че "червените"  имат страхотно атакуващо трио  от Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане, Кейта много желае да види и Вернер като свой съотборник в Ливърпул.

"Ние се представихме много добре в Лайпциг, той бе един от най-добрите ми приятели там. Всичко е ясно: ако той се кани да напусне, ще помоля Тимо да се присъедини към нас в Ливърпул", заяви Кейта.

Напомняме,  че през следващото лято  пред  Ливърпул наистина може да възникне въпросът за закупуването на нападател, защото Доминик Соланке напусна клуба през януари, договорът на Даниел Стъридж изтича в края на сезона, а бъдещето на Дивок Ориги  изглежда мъгливо.

По-рано в интервю за Bild  Садио Мане, друг бивш играч на РБ Лайпциг, също призова Вернер да дойде  в Ливърпул.

"Бих го посъветвал да дойде в Ливърпул. Харесва ми стила му на игра. Той е много енергичен играч, има добър удар и винаги дава 100% от себе си. Ако иска да се присъедини към нас, ще се радваме да го приемем в нашия отбор", заяви Мане.

  Сподели
403