Пти: Никога не бях чувал за Жоржиньо


Н. Гавазов

Пти: Никога не бях чувал за Жоржиньо

Бившият халф на Челси, Арсенал и френския национален отбор Емануел Пти разкритикува  решението на мениджъра на "сините"  Маурицио Сари да премахне Нголо Канте  от позицията опорен полузащитник заради  Жоржиньо.

Сари  получи като наследство от своя предшественик може би най-добрия опорен полузащитник  в света. Канте доказа този статус, като спечели две титли от Висшата лига с различни клубове и Световната купа 2018 с френския национален отбор.

Но Сари дори не иска  да вижда Кант в обичайната му роля, изпращайки Нголо да играе на крилото. В опорната зона на Челси сега действа Жоржиньо, който дойде след Маурицио от Наполи.

В същото време мястото на Жоржиньо в основния състав не подлежи на никакво съмнение, колкото и лошо да играе италианецът от бразилски произход. Това отношение към Канте е шокиращо за Пети.

"Бях изненадан от решението на Сари да премести Канте  от обичайната му позиция, където през предишните две-три сезона вероятно бе най-добрият в света.

Канте  говори, че се учи и се радва на тази нова позиция. Но той просто не иска да създава възмущение - ние във Франция знаем колко е скромен Канте и той никога няма да влезе в конфликт.

Но може ли някой да ми обясни защо сте отстранили Канте  от най-добрата му позиция заради Жоржиньо? Никога не съм чувал за Жоржиньо преди трансфера му в Челси. Нямам нищо против него, но той просто не е подходящ за Висшата лига.

Когато имате играчи, които играят толкова добре в определени позиции, защо трябва да ги местите някъде другаде?", заяви Пти.

  Сподели
407