Пол Мърсън очаква, че Ливърпул ще отстъпи в борбата за титлата


Н. Гавазов

Пол Мърсън очаква, че Ливърпул ще отстъпи в борбата за титлата

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън е убеден, че Манчестър Сити ще успее да изпревари  Ливърпул в борбата за титлата във Висшата лига.

"Все пак отдавам предпочитание на  Манчестър Сити.  Ливърпул няма голяма дълбочина на състава - не искам да проявявам неуважение към Дивок Ориги, но когато се опитваш да грабнеш победата, както бе  срещу Уест Хем и пускаш Ориги, това говори за всичко.

Гледам Сити и виждам, че всеки техен играч на пейката може да промени хода на играта. И това намира своята проява през целия сезон.

Съчувствам на Джеймс Милнър, той е невероятен халф, който е принуден да играе от дясно. Ливърпул се нуждае от основните крайни защитници, защото това е  важен фактор в играта им, въпреки че не всички обръщат внимание на това.

Александър-Арнолд и Анди Робъртсън са непризнати  герои, които орат по своите флангове, поддържат отбраната и атаката. Но сега изведнъж се оказа, че те нямат десен защитник  и по тази причина Робъртсън  вече не се движи толкова уверено напред.

Те изведнъж станаха не балансирани, полузащитата им загуби своя инстинкт. Чудесно е да имаш  такава атака, но все пак трябва да им подадете топката. Това трио няма да вземе топката, да обиграва трима-четирима съперника и да вкарва. Трябва да им дадеш топката, да се движиш.  

Затова залагам на Сити.  Ливърпул е много нервен и аз продължавам да чувам за 29-те години без титла. Не съм чувал тези разговори в началото на сезона, но през последната седмица или две всички започнаха да говорят за това.

Мисля, че техните футболисти, треньори и фенове трябва да разберат, че сега всеки домашен мач трябва да се вземе като мач в Шампионска  лига, така че техният стадион да не е желано място за гостуване", заяви Мърсън.

  Сподели
687