Еди Хау: Мане вкара от засада


Н. Гавазов

Еди Хау: Мане вкара от засада

Мениджърът на Борнемут Еди Хау е убеден, че системата VAR щеше да отмени гола на нападателя на Ливърпул Садио Мане във вратата на неговия отбор.

Голът на  Мане в 24-та минута постави началото на разгрома на "черешките" във вчерашния мач между двата отбора, като победата с 3:0 на "червените" ги върна на върха в таблицата.

Хау обаче е убеден, че 26-годишният сенегалец в вкарал гола си от засада. Според Еди, това попадение е променило първоначалните планове на Борнемут.

"Този първи гол се случи във  важен момент от мача, защото започнахме да ги дразним, оставяйки ги без свободни пространства.  Тактиката ни се справи добре в първоначалния период на мача, уверено стояхме на терена, но гол от половинметрова засада стана повратна точка в мача.

Лично аз самият не го видях, но моят треньорски екип ми каза, че това е засада. В такива ситуации VAR щеше да  ни помогне и ще помогне на всички. Отсъждането на засадата  би било правилното решение.

Ние сме виновни за втория гол, но чувстваме, че играхме добре и като цяло не им позволихме да наложат играта си. Футболистите  продължиха да се борят и не се отказаха", заяви Хау.

  Сподели
495