Невил: Сари е в началото на своя край в Челси


Н. Гавазов

Невил: Сари е в началото на своя край в Челси

Експертът на Sky Sports Гари Невил е убеден, че мениджърът  на Челси Маурицио Сари е в началото на своя край на "Стамфорд Бридж"  и може да се подготви за уволнението си през следващите месеци.

През последните седмици "сините" имат сериозни игрови проблеми, а Сари не крие разочарованието си от случващото се, говорейки, че му е трудно да мотивира играчите си.

Според Невил, Челси така е устроен, че никой от мениджърите не може напълно да подчини футболистите.  За Гари ще е голяма изненада, ако италианецът остане и през следващия сезон.

"Сари заинтригува с коментарите си, че му е трудно да мотивира играчите си и още тогава си помислих: "Това няма да свърши добре". Преди няколко седмици казах, че Сари е в началото на своя край в Челси и победата над Хъдърсфийлд не промени мнението ми.

През последните години Челси е свикнал да уволнява мениджъри, когато те си позволяват да говорят  прекалено много. Достатъчно е да си спомним за  Антонио Конте и целия абсурд  с Диего Коста, след като спечелиха титлата и играха много добре. Същото се получи с Жозе Моуриньо и Андре Вилаш-Боаш.

Не мисля, че Челси ще смени Сари през  този сезон, но тези предупредителни знаци ви карат да мислите, че престоят  му в клуба през следващия сезон ще бъде изненада. Не че искам той да си тръгне - мисля, че върши  добре работата си, но Сари може би вече е осъзнал на каква място е попаднал и е открил играчи, които не правят това, което той иска. И те вероятно никога няма да го направят.

Една година е максимумът, по време на който всеки мениджър на Челси  успява да контролира тези футболисти. Те ще направят това, което поискате от тях в продължение на  една година и след това казват: " Добре, това е достатъчно с нас". Такава е природата на този клуб. Никой от мениджърите  не може да се задържи  дълго тук и никой от мениджърите  няма контрол тук.

В лицето на Юрген Клоп, Маурисио Почетино и Пеп Гуардиола виждаме мениджъри, които имат този контрол и чиято дума е решаваща. Някои клубове все още дават контрол на своите мениджъри, но това се случва все по-малко - и със сигурност не в Челси. Мисля, че мениджърът  трябва да има контрол над съблекалнята и думата му трябва да бъде решаваща  по  футболните въпроси в клуба.

Сари  знае, че зад кулисите в клуба се води  политическа игра.  Винаги е било така, но това не е попречило на Челси да направи големи крачки. През последните 10-15 години Челси  се превърна в огромна сила във Висшата лига  и за Висшата лига бе полезно, че клубове  като Челси и Сити получиха пари и успяха да се състезават с Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул.

По-добре е за Висшата лига, но това е много сложен модел и мисля, че сега Сари разбира това. Той има житейски опит и иска играчите да следват неговите инструкции, но те не правят това, което той иска, и това причинява разочарование в него", заяви Невил.

  Сподели
602