Замора счупи глезен


Н. Гавазов

Замора счупи глезен

Нападателят на Фулъм Боби Замора ще бъде извън терените за около около 4 месеца, след като счупи глезена си по време на вчерашната победа над Уулвърхямптън с 2:1. Футболистът получи контузията при сблъсък с капитана на "вълците" Карл Хенри, след което бе изкаран на носилка и транспортиран до най-близката клиника.

"Ако контузията е такава, каквато смятаме, най-вероятно Замора ще отсъства около четири месеца. Ако лекарят открие и друго нараняване, освен счупването, което е на четири сантиметра над глезена му, отсъствието му може да бъде още по-дълго", заяви мениджърът на Фулъм Марк Хюз.

"Наистина не го обвинявам и не мисля, че го направи умишлено", допълни Хюз.

Само преди два дни голмайсторът на Фулъм от миналия сезон Боби Замора подписа с клуба четиригодишен договор. Футболистът играе за „котиджърсите" от лятото на 2008 година, когато бе закупен от Уест Хем. В началото той не бе приет добре от феновете на клуба, но след това те бързо се убедиха в качествата му. 29-годишният английски национал се представи страхотно през миналия сезон и вкара 19 гола в 48 мача. Замора бе в основата на успеха за невероятното представяне на отбора в Лига Европа, където Фулъм стигна до финала, а силните му игри не останаха незабелязани от националния селекционер Фабио Капело, който включва нападателя в плановете си за евроквалификациите, но заради контузия не го пусна в мачовете срещу България и Швейцария.

 

  Сподели
84