Инс: Всеки може да направи това, което Солскяер стори


Н. Гавазов

Инс: Всеки може да направи това, което Солскяер стори

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Инс каза, че всеки може да преобрази "червените дяволи", както го направи Оле Гунар Солскяер след уволнението на Жозе Моуриньо.

В неделя Юнайтед победи Лестър с 1:0 и така записаха деветата си победа от последните десет мача под ръководството на норвежкия специалист. Това помогна на отбора да се изкачи на пето място в таблицата за класиране, на две точки от четвъртия Челси.

Въпреки това Инс не отдава голямо значение на успехите на Солскяер и все още вярва, че Юнайтед се нуждае от друг човек като постоянен треньор.

"Мисля, че и аз бих могъл да стана временен треньор. Те имаха  нужда от някой, който може да стабилизира кораба, и мисля, че и аз ще се справя с това.

Стив Брус ще се справи с това, ще се справи и Марк Хюз - всеки мениджър, който разбира как работят нещата на "Олд Трафорд" може да дойде и да направи атмосферата по-позитивна.

Моят аргумент е, че след Моуриньо би било лесно за всеки да дойде и да върне кораба в правилния курс, да вдъхнови играчите и да подобри атмосферата в съблекалнята.

Когато казвам, че някой може да направи това, аз не искам да показвам неуважение към Оле. По отношение на резултатите той ги доведе до ново ниво, но дори и това подобрение не означава, че той е правилният човек да получи тази работа през лятото.

Нямам абсолютно нищо против Оле, но вижте отборите, които за постоянно назначават тези, които добре са се представили през  кратък период от време. Малко от тях се задържат задълго", заяви Инс.

  Сподели
549