Брендън Роджърс даде съвет на Клоп как да спечели Висшата лига


Н. Гавазов

Брендън Роджърс даде съвет на Клоп как да спечели Висшата лига

Мениджърът на Селтик Брендън Роджърс предупреди Ливърпул, че отборът на Юрген Клоп трябва да поеме контрола върху емоциите си, ако иска да спечели Висшата лига през този сезон.

Последният път когато Ливърпул реално претендираше за  спечелване на титлата във  Висшата лига се случи през сезон 2013/14, точно при Роджърс. Тогава "червените" също бяха лидери в таблицата, но направиха няколко грешни стъпки във финалната част и пропуснаха напред Манчестър Сити.

За да не се случи това този път, Брендън е убеден, че Клоп трябва да научи играчите си да поддържат спокойствие и да не позволяват на емоциите да влияят върху качеството на играта им.

"Всъщност, от последните 14 мача спечелихме 12, а един завършихме наравно.  Разбира се, поражението от Челси беше много болезнено за нас и накрая загубихме борбата за титлата.

С Ливърпул е много трудно да станеш шампион. Това е невероятен клуб, има невероятни фенове, но не са печелили титлата толкова дълго, че емоциите могат да им повлияят.

Важно е да поемеш контрола и да останеш спокоен. Не можеш да станеш напълно без емоции, но в същото време не трябва да мислиш прекалено много за него - просто играй играта си и не обичай да мислиш за хода на шампионската надпревара", заяви Роджърс.

  Сподели
481