Босовете и играчите са недоволни от Сари


Н. Гавазов

Босовете и играчите са недоволни от Сари

Сред висшето ръководство на Челси и играчите зрее недоволство към мениджъра  Маурицио Сари, съобщава източник от "Стамфорд Бридж".

Започвайки да работи в Челси през миналото лято, Сари веднага обяви, че ще му отнеме няколко месеца, за да наложи играта, с която стана известен в Наполи.

Въпреки това, трансформацията на "сините" се получи незабавно - отборът започна да играе ефектен атакуващ футбол, с голямо притежаване на топка.

За съжаление на Маурицио тази спокойна картина не продължи дълго. През последните седмици Челси не изглежда никак добре. Миналата сряда "сините" загубиха за пети път в последните си 12 мача от Висшата лига, като същевременно претърпяха и най-голямото си поражение от 23 години - с 4: 0 от Борнемут.

Според информацията,  на фона на влошаването на резултатите се е активизирал собственикът на клуба Роман Абрамович, който вече е изпратил няколко текстови  съобщения до Сари, изисквайки  обяснения за ситуацията.

Информираният източник твърди, че Челси може да уволни Сари преди края на сезона, ако се окаже така, че попадането на "сините" в Шампионската лига започне да изглежда малко вероятно. Това се отнася до резултатите не само във Висшата лига, но и в Лига Европа, където този месец лондончани ще играят с Малмьо в 1/16 финалите.

Междувременно се твърди, че недоволството срещу Сари зрее и сред футболистите. Играчите имат големи въпроси към методите на италианския специалист.

Футболистите са "сити до гърлото"  от манията на Маурицио да играе в свой стил и без никаква гъвкавост във всеки един мач, включително и без значение какъв е резултатът. Освен играчите се чувстват физически изтощени поради изморителните тренировки, които Челси провежда дори и в дните на мачовете.

След мача с Борнемут 60-годишният италианец се скри с играчите в съблекалнята за около 50 минути. Според информациите, Маурицио отстранил дори асистентите си и отправил остри критики към отбора и към отдели футболни, включително и към Еден Азар.

  Сподели
616