Сари: Може би не съм в състояние да мотивирам играчите


Н. Гавазов

Сари: Може би не съм в състояние да мотивирам играчите

Наставникът на Челси Маурицио Сари пое вината за неочаквано голямото поражение с 4: 0 от Борнмът, предполагайки, че той не е правилният човек, който да успее да мотивира играчите си.

Снощи "сините" претърпяха своето най-голямо поражение от почти четвърт век - с  5: 1 срещу Ливърпул през 1996 година. Отборът на Сари се оказа  беззащитен срещу високоскоростните атаки на Борнемут и буквално изостави играта през второто полувреме.

След мача Сари задържа своите футболисти почти час в съблекалнята, за да разбере причините за случилото се. Накрая, излизайки за среща с журналистите, италианецът сподели своите предположения за случилото се.

"Не съм в състояние да обясня това, защото играхме много добре през първото полувреме. Много рано допуснахме гол през второто полувреме, но все още имахме 43 минути напред. Трябваше да продължим да играем, като играехме и толкова.

Може би аз съм виновен. Може би не мога да мотивирам тази група играчи. Не знам защо. Но трябва да го разбера и ще го разбера скоро, защото ние играем на всеки три дни.

Правим нещо нередно - разбира се, по отношение на настройката. Трябва да разбера защо. Трябва да реагираме по различен начин на трудностите, с които се сблъскваме. На мен ми е много трудно да го разбера. Опитвам се и ще опитам утре, но не е лесно.

Когато спрете да играете, можете да допуснете четири или пет гола. Спряхме да играем като отбор и спряхме да се защитаваме. Бяхме в беда и резултатът е само следствие от играта ни.

В края на първото полувреме бе невъзможно да се предположи, че второто полувреме ще се получи в  катастрофа за нас и искам да разбера защо. Както преди два месеца, изпитвахме трудности, загубихме индивидуалността си и започнахме да играем като 11 отделни играчи", заяви Сари.

След това поражение "сините" напуснаха топ 4 и в момента се намират на пето място в таблицата за класиране на Висшата лига, на две точки пред шестия Манчестър Юнайтед.

  Сподели
682