Солскяер: Трофеите винаги са важни за Юнайтед


Н. Гавазов

Солскяер: Трофеите винаги са важни за Юнайтед

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскаер заяви, че целта пред неговия клуб са  трофеите, а не само място в топ 4 на Висшата лига.

След като отпадна от два турнира за четири дни, наставникът на Тотнъм Маурисио Почетано каза, че не се интересува от вторични трофеи и  за "шпорите" е много по-важно стабилно да се представят в Шампионска  лига.

Солскяер не е съгласен със своя основен конкурент за правото да тренира Юнайтед през следващия сезон. Норвежецът е убеден, че "червените дяволи" не могат да бъдат удовлетворени от това, което е достатъчно за  Тотнъм.

"Ако спечелиш трофей, това е чудесен ден за всички в клуба, това е най-доброто време в живота ви, защото никога не знаеш кога ще спечелите следващия. Сър Алекс Фъргюсън винаги казваше: "Каквото и да спечелите, просто трябва да се наслаждавате на това", заяви Солскяер.

"Не съм тук, за да обсъждам това, което каза Почетино или друг мениджър. Просто казвам, че в този клуб винаги се стремим към трофеи. Това е нашата природа. Затова ще се опитаме да спечелим Купата на ФА.

Участваме в Шампионската лига, ние сме в Купата на ФА, и не можем да кажем, че само място в топ 4 ще е  достатъчно за нас. Трябва да се опитаме да спечелим нещо тази година. Като мениджър на Манчестър Юнайтед, аз се настройвам за победа във всеки мач.

Попадането в топ 4 не е мечта. Ние сме Манчестър Юнайтед и винаги трябва да се стремим да печелим Лигата. Няма да спечелим Лигата тази година, но в бъдеще определено ще трябва отново да станем претендент за титлата. Сега сме шести и се намираме на известно разстояние от върха, но все още можем да се състезаваме, за да попаднем  в топ 3", каза още норвежецът.

Както е известно, Юнайтед се намира на шесто място в класирането на Висшата лига на Англия, на 3 точки от четвъртия Челси и на 7 пункта от третия Тотнъм. 

  Сподели
435