Рио: Пиех по 10 пинти бира и минавах на водка


Н. Гавазов

Рио: Пиех по 10 пинти бира и минавах на водка

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и на националния отбор на Англия Рио Фърдинанд призна, че е имал проблеми с употребата на алкохол.  

"В петък мога да си взема палачинки, бира, уиски или нещо друго. По-рано, като по-млад, можех да пия много повече. 8-10 пинти, след което се преминавах на водка. Можех да пия цял ден, да се събуждам сутрин и отново да отида до бара. Когато хората питат за какво съжалявам в кариерата си, отговарям, че не бих искал да пия алкохол.

Случи се, че пиех повече от другите играчи. Бях луд. Спомените за кариера ми в Уест Хям са неясни. Когато хората си спомнят някои мачове и резултатите от този период, просто седя и кимам. Нямам представа за какво говорят. Не помня.

Не пиех в петък. Обикновено пиех в събота и неделя. В Уест Хем имаше култура на пиене на алкохол. Футбол, спиртни напитки и нощни клубове. В този режим живеех.

Когато се преместих в Манчестър Юнайтед, аз почти спрял да пие по време на сезона. Но правех всичко това извън сезона. През лятото пиехх две седмици. Имах късмет, че природните данни ми помогнаха да премина през този период в живота си. Но стигнах до точката, в която трябваше да стана по-голям професионалист", заяви Фърдинанд.

  Сподели
644