Бивш рефер предупреди Салах


Н. Гавазов

Бивш рефер предупреди Салах

Бившият съдия от Висшата лига на Англия  Кийт Хакет предупреди нападателя на Ливърпул Мохамед Салах, че може да си създаде  репутация на симулатор.

Напомняме, че  Салах спечели и сам реализира три дузпи във Висшата лига от Boxing day насам. Някои експерти се усъмниха в действията на египтянина, но други го защитиха, обвинявайки противника в опит да попречи на нападателя да играе.

Срещу Кристъл Палас в  неделя Мохамед също направи опит да получи 11-метров наказателен удар, но Джонатан Мос не повярва в падането на египтянина. Хакет е сигурен, че нежеланието на египтяните да стои твърдо на краката си в чуждото наказателно поле  няма да доведе до добро.

"Мохамед Салах е един от най-добрите играчи във Висшата лига - той е невероятно талантлив голмайстор, чиито усилия могат да донесат дългоочакваната титла за  клуба.

Но в неговата игра има и друга страна на медала. Той рискува да увреди репутацията си поради склонността да пада на тревата в наказателното поле при най-малък контакт.  

През последните седмици имаше известни подозрения за симулация,  но срещу Кристал Палас в събота нямаше никакво съмнение, че той се гмурна, след като видя крака на Мамаду Сако в наказателното поле.

Независимо от това дали имаше малък или голям контакт, един от факторите, определящи симулацията, бе преувеличаването на неговата реакция.  Никой няма да спори, че падането на Салах - и предшестващото го задържане - бяха раздути относно контакта, който се случи", заяви Хакет.

  Сподели
458