Моуриньо упрекна Юнайтед в лошо управление


Н. Гавазов

Моуриньо упрекна Юнайтед в лошо управление

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо упрекна бившия си клуб в лошо управление, поради което не успя да потуши бунта на играчите.

Разколът в съблекалнята и загубата вяра в Моуриньо от страна на ключови играчи бяха една от основните причини, поради които "червените дяволи" уволниха Жозе миналия месец.

Португалският експерт обвинява изпълнителния директор Ед Удуърд за това, че  не е успял  да създаде нормална система за управление на клуба, в която всеки да се занимава със своята работа.

"Вече не живеем във времето, когато треньорът разполага с достатъчно власт да възпитава играчите и понякога влизаш в конфронтация с тези, които не се държат професионално. Днес треньорът се нуждае от структура.

Клубът трябва да има собственик или президент, изпълнителен директор, спортен директор и едва тогава идва треньорът. Такава структура ще може да се справи с всички проблеми, които възникват в наше  време.

Ето защо, според мен, клубът трябва да бъде много добре организиран, за да се справя с такива ситуации, когато треньор е просто треньор, а не човек, който се опитва да поддържа дисциплина или да образова играчите.

Винаги си спомнях фразата, която Сър Алекс Фъргюсън веднъж каза: "В деня, когато играчът стане по-важен от клуба, кракът ми вече няма да е тук".

За това мисля, че трябва да има определен баланс между играчите и треньора. Треньорът е за да ги обучава. Треньорът не е за да поддържа дисциплина на всяка цена.

Клубът се нуждае от структура и тази структура трябва да защитава треньора, а играчите трябва да чувстват, че всеки се занимава със собствената си работа и никога няма да имат повече власт от позволеното", заяви Моуриньо.

  Сподели
580