Емери се надява, че Арсенал ще е търпелив към него


Н. Гавазов

Емери се надява, че Арсенал ще е търпелив към него

Мениджърът на Арсенал Унай Емери е убеден, че ръководството на клуба ще бъде търпеливо и ще му даде време да реализира идеите си.

От момента, в който бе прекъсната серията от 22 мача без загуба през миналия месец, отборът на испанеца започна да лъкатуши  - както по отношение на резултатите, така и по отношение на играта.

В момента Арсенал е на шест точки от топ 4 на Висшата лига и в допълнение е застигнат от Манчестър Юнайтед. Емери разбира важността на резултатите, но се надява, че ще му бъде дадено необходимото време.

"Като треньор, аз винаги съм бил подлаган на натиск поради необходимостта да постигам победи. Знаете, че победите ще ви позволят да продължите проекта си, в противен случай ще трябва да намерите друг проект. Вие знаете, че вашият проект ще бъде взет от вас, ако започнеш да губиш.

Но в Арсенал -  може би за първи път в кариерата си  - чувствам подкрепата, за да направя преструктуриране от основата, опитвайки се да постигна желаните цели.

Това ни позволява да работим в дългосрочен план -  "дългосрочно" във футболен мащаб. Работата, която искаме да направим в този клуб, има подкрепа“, заяви Емери.

  Сподели
361