Арсенал може да наеме Хамес Родригес


Н. Гавазов

Арсенал може да наеме Хамес Родригес

Арсенал добави атакуващия халф на Байерн Мюнхен  Хамес Родригес към списъка си с трансферните  цели за януари.

По-рано през този месец  мениджърът на "артилеристите"  Унай Емери призна, че неговият клуб не разполага с наличните средства, за да купува нови футболисти и може да си позволи само наемане на играчи.

Така Арсенал е принуден да търси играчи с максимално умение и на най-ниска цена. Родригес лесно може да се впише в тази категория, казва Daily Mail.

През този сезон Хамес играе в Мюнхен под наем от Реал Мадрид. Байерн плати 11,5 милиона паунда по тази сделка, като също така получи опция за последващо обратно изкупуване за 39,5 милиона паунда.

Важно е да се отбележи, че 27-годишният Родригес бе нает по инициатива на Карло Анчелоти, но Нико Ковач, който замени италианеца на треньорския мостик на Байерн, не харесва особено Родригес и не го вижда в стартовия състав.

Според публикацията, Байерн е готов да прехвърли на Арсенал правото за наемане на Родригес до края на сезона само за 3 милиона паунда. Хамес ще успее да разнообрази атакуващата игра на лондончани, като се има предвид, че техният главен творчески художник Месут Озил попадна в немилост при  Унай Емери.

  Сподели
357