Алърдайс няма да тренира Хъдърсфийлд


Н. Гавазов

Алърдайс няма да тренира Хъдърсфийлд

Бившият мениджър на Евертън и националния отбор на Англия Сам Алърдейс изключи назначението си в Хъдърсфийлд.

Напомняме, че "териерите"  обявиха за раздялата си с Дейвид Вагнер по взаимно съгласие на страните. Веднага след това в пресата се появиха информации, че Алардайс, който в миналото успешно работеше  като кризисен мениджър в Съндърланд и Кристал Палас, може да наследи американеца.

Сам обаче няма намерение да работи с Хъдърсфийлд.

"Прекарах известно време в Хъдърсфийлд като играч и там наистина ми хареса. Този футболен клуб има страхотна история. Те постигнаха голям напредък с Дейвид през последните два или три сезона.

Но видяхте на какъв сериозен натиск е подложен Дейвид. Той направи всичко, което можеше, но спря да вярва, че може да продължи.

Когато погледнеш такъв неспокоен клуб, мислите си, че бихте могли да направите по различен начин нещата спрямо предишния треньор. Според мен, основният проблем при  Хъдърсфийлд е, че те просто не вкарват достатъчно голове, за да се измъкнат от неприятностите.

Този отбор показва достатъчно добра игра и създава шансове, но не ги използва и не вкарва голове, затова загубите заместиха равенствата и равенства - победите.

Ето защо те се намират на дъното и не мисля, че мога да променя тази ситуация, независимо от магията, която имам. По мое мнение ние не си подхождаме помежду си", заяви Алърдайс.

  Сподели
312