Гуардиола призова Сити да забрави за Ливърпул


Н. Гавазов

Гуардиола призова Сити да забрави за Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити  Хосеп Гуардиола призова отбора да забрави за Ливърпул и да се съсредоточи върху играта си.

Снощи "гражданите" не показаха никакво треперене на колената и безмилостно се справиха с Уулвърхемптън, побеждавайки съперника си с 3:0. По такъв начин шампионите възстановиха изоставането от четири точки до лидера Ливърпул.

Сега Сити, който спечели титлата през миналия сезон със 100 точки, има 57 точки след 22 мача, но Гуардиола не се ангажира да предскаже колко пункта ще са достатъчни за титла сега и призовава своя отбор да не се разсейва от конкурента.

"Нямам магическа топка, за да кажа колко точки ще са нужни този път. Казах на играчите си да не гледат графика, да не гледат календара, да не гледат срещите на Ливърпул. Забравете за това, в противен случай, когато това се случи, започваш да губиш  собствените си мачове, както показва моят опит. И тогава всичко приключва.

Ние просто трябва да спечелим нашите собствени мачове и да бъдем нащрек в случай, че Ливърпул може да се спъне. Но, ако не направим това, те ще станат шампиони.

Най-добре е да мислим само за следващия мач. В събота ни чака Хъдърсфийлд, който ще има нов мениджър. Ако все пак Ливърпул спечели титлата, сигурен съм, че ще поздравя Юрген Клоп, защото това ще бъде заслужено", заяви Гуардиола.

  Сподели
402