Челси оцени Азар на 100 милиона паунда


Н. Гавазов

Челси оцени Азар на 100 милиона паунда

Челси ще поиска 100 милиона паунда, ако в края на сезона плеймейкърът Еден Азар бъде поканен от Реал Мадрид.

През този сезон Азар призна, че все още е разкъсван между мечтата си да играе за Реал и новото съглашение с Челси. Миналият месец Еден обяви, че ще решава бъдещето си едва в края на сезона.

Азар намекна през миналото лято, че е готов да се премести в Реал Мадрид, но не играчът не успя да убеди Кралския клуб да направи оферта за покупка. Затова Еден иска да знае колко сериозни са намеренията на Мадрид за него.

Според източници, близки до Азар, плеймейкърът  се надява да получи отговор от Реал Мадрид този месец. До края на януари испанците трябва да уведомят Еден дали ще се опитат да го купят през следващото лято.

Ако Азар получи необходимите гаранции от Реал Мадрид и информира Челси, че вижда своето бъдеще в Мадрид, "сините" ще бъдат готови да се сбогуват с главната си звезда, но само при свои собствени условия.

Въпреки факта, че в края на сезона 28-годишният белгийски национал ще има само 12 месеца до края на  договора си, Челси ще поиска 100 млн. паунда от Реал Мадрид като компенсация.

Напомняме, че Челси вече се застрахова  в случай на заминаване на Азар, след като се съгласи да закупи Кристиан Пулишич от Борусия на Дортмунд за 58 млн. паунда.

  Сподели
358