Висшата лига даде ултиматум на Тотнъм


Н. Гавазов

Висшата лига даде ултиматум на Тотнъм

Висшата лига на Англия  определи краен срок, който ако бъде нарушен от Тотнъм, тогава клубът ще трябва да отложи преместването на новия стадион за следващия сезон.

Напомняме, че през уикенда "шпорите" обявиха за прехвърлянето на поредната порция домашни мачове на "Уембли", при това нямаше нищо конкретно за това, кога лондончани смятат да проведат първата среща на новия 62-хиляден стадион.

Според източници, ръководството на Висшата лига на практика е загубило търпение към Тотнъм, който възнамеряваше да се премести на новия стадион на 15 септември.

Ако обектът не е готов да приеме мача от  Висшата лига срещу Брайтон на 6 април, тогава отборът на Маурисио Почетино ще бъде принуден да се задържи на "Уембли“ до края на сезона.

"Има големи съмнения дали да се позволи на Тотнъм да играе само два или три финални мача на новия стадион този сезон, но всичко ще стане ясно след следващото изявление на Даниел Леви. Би било странно да не се използва новият стадион, когато е готов, но проблемът не е в готовността, а в спортното предимство", съобщава източни, близък до ръководството на Висшата лига.

  Сподели
437