Гуардиола: Сити няма да плаща 100 милиона за опорен полузащитник


Н. Гавазов

Гуардиола: Сити няма да плаща 100 милиона за опорен полузащитник

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че неговият клуб няма да влезе в излишни разходи, търсейки наследник на Фернандиньо в опорната зона.

Както е известно, клубът от "Етихад" от няколко месеца търси дефанзивен полузащитник, който в бъдеще може да замени Фернандиньо, готвещ се да  празнува 34-ия си рожден ден в края на сезона.

Буквално тези дни  Гуардиола обяви, че няма планове да купува играчи през януари. Така Сити отлага закупуването на опорен полузащитник за следващото лято, но въпреки това, "гражданите" няма да допуснат да бъдат изнудвани и да надплащат за играча.

"Има много опорни полузащитници в света. Много от тях могат да играят тук. Има много играчи, но повечето от тях са обвързани с договори.

Преди месец прочетох за Рубен Невеш и за това, че можем да платим 100 милиона паунда! Това няма да се случи. Няма да платим 100 милиона паунда за опорен полузащитник.

Имаме четири, пет и дори шест варианта за всяка позиция. Зависи от възрастта, нашата вяра в играча и разбира се, цената.

Опитваме се да осигурим стабилност. Похарчихме много през последните два сезона, защото многократно съм казвал, че нашият състав се нуждае от подмладяване - имахме много играчи на възраст между 30-31 години.

Похарчихме, но не можем да го правим всеки сезон. Поддържам връзка с ръководството и имаме граници. Не можем да харчим  безкрайно.

Затова трябва да внимаваме и да се съсредоточим само върху онези играчи, които могат да ни направят по-добри през следващия сезон", заяви Гуардиола.

  Сподели
411